Levensduur;

De door Holland eco finance geleverde LUX7 LED lampen hebben een lange levensduur.  Een belangrijk meetpunt hiervoor is de L en B waarde van de lamp.  Deze waarde geeft de lichtterugval van een LED chip aan; iedere lichtbron geeft na verloop van tijd minder licht.
Een kwalitatief goede LED heeft tenminste een L80B10 waarde. L80 geeft aan dat er aan het einde van de leverduur tenminste 80% van de hoeveelheid licht beschikbaar is, B10 geeft aan dat dit voor 90% van de LED’s van toepassing is.

LUX7 geeft 50.000 branduren af met een maximale lichtterugval van 20%! Er zijn zelfs LED buizen beschikbaar waar 60.000 uur voor wordt afgegeven. (Zie de productspecificatie)

Armatuur aanpassen;

Om een LED TL te laten functioneren in een bestaand TL armatuur adviseren wij gebruik te maken van een overbrugging.  Ook kunt u de voorschakelapparatuur in voorkomende gevallen verwijderen. In dat laatste geval adviseren wij te kiezen voor een zogenoemde ‘intergrated LED oplossing’, waarbij led en armatuur geheel worden vernieuwd. Dit is vaak voordeliger en u kunt hierbij direct kiezen voor de nieuwste LED oplossing.

LUX7
Ombouwen is gelukkig niet meer noodzakelijk. Er zijn diverse series beschikbaar. Een serie waarbij starter overbruggers worden meegeleverd zodat deze in armaturen kunnen worden toegepast voorzien van een elektromagnetische ballast.

Daarnaast zijn de meeste buizen voorzien van roteerbare fittingen, zodat de buis altijd goed gedraaid kan worden ten opzichte van het armatuur.

(Spiegel)optieken overbodig;

Het licht van LED TL lampen houdt geen rekening met (spiegel)optieken. Het uitgestraalde licht van LUX7 buizen zorgt ervoor dat deze optieken gebruikt kunnen worden, maar is het een mooi voordeel van een integrated LED armatuur om reflecties en verblinding geheel te voorkomen. Desalniettemin loont het, vanwege de grote diversiteit aan bestaande optieken, om de buizen eerst in de praktijk te testen. Voor de normering voor verlichting hanteren wijNEN12464-1 en ARBO. 

Lichtkleur en kleurweergave;

LUX7 LED biedt binnen de normen +/-10% zekerheid op het gebied van lichtkleur en kleurweergave. Wij maken daarbij gebruik van de Macadameclips van 2 tot 4 stappen. De LED buizen van LUX7 kennen een minimale Ra waarde van 83 en voldoen hiermee aan de normen. 
Binning (SDCM) geeft aan of er duidelijk zichtbaar kleurverschil kan bestaan. Bij een eerlijke lichtsterkte vergelijking van oude en nieuwe verlichting blijft waakzaamheid geboden. Een schone en eerlijke vergelijking is hier het antwoord. (LAB test) In onze tests is het zo dat u méér licht krijgt door het toepassen van LED en dus waarschijnlijk minder lichtbronnen nodig hebt. (1op 2 vervanging).

Netvervuiling, blindstroom, harmonische vervuiling;

LUX7 werkt met een powerfactor (PF) van minimaal 0.9 en zorgt ervoor dat onze verlichtingsproducten ruim binnen de waarden functioneren. Met een minimale arbeidsfactor van >0.9 en de garantie dat de waarden van THD (Total Harmonic Distortion) en EMI (Electromagnetic Interference) binnen de normen liggen, kunt u er vanuit gaan dat de beoogde energiebesparing daadwerkelijk wordt behaald.